2013. július 15., hétfő

Opp, opp, opp, opp, Oppa Gangnam Style!

"Opp opp opp opp Oppa Gangnam Style!"



Cím: Gangnam Style
Előadó: PSY
Típus: Vírus

Az egész világot megfertőzte PSY  6. albumáról származó dala. Szegénykére rá is fért, hiszen a dél- koreai énekes/rapper első albuma  pénzbírságot kapott, a másodikat meg betiltották. De nem ér szomorkodni, a világsiker nem rossz dolog! A Gangnam Style minden idők legnézettebb K-POP dala, amely alig egy hét alatt 100milliós nézettségre tett szert, két héttel később pedig már a 200-at verte. (A rekordot eddig az SNSD (Girl's Generation) tartotta "Gee" című számával.) Sorban döntötte meg a rekordokat, sőt bekerült a Guinness- rekordok könyvébe is, mint a Youtube legkedveltebb videója (több mint 2millió like-ot kapott.) Olyan neves színészek és énekesek osztották meg saját oldalukon, mint Robbie Williams és T-Pain, Britney Spears pedig magától PSY-tól tanulhatta meg a "lovaglótáncot".


 A videót Kangnam -ban forgatták, ám csak a koreaiak tudják azt, hogy ez mit jelent. Kangnam Szöul luxusnegyede. Minden szöuli arról álmodozik, hogy egy nap majd itt élhet. A fővárosban elterjedt szokás, hogy milliónyi bankkártyát tartanak maguknál (főleg a nők), csakis a látszat fenntartása érdekében, és képesek hiteleket felvenni azért,hogy egy drága kávéházban ihassanak. (Egy kávé akár 5000 wonba, az-az kb. 1000 Ft-ba is kerülhet!)
Sok híresség is feltűnik, többek közt főszereplőnk jobbján táncoló HYUNA, a 4MINUTE nevű lány zenekar tagja, aki először a metróban tűnik fel. A méltán népszerű liftes jelenetben No Hongchol, népszerű csípőmozgásáról ismert komikus látható. A sárga cuccban és drága autóban feszítő Ju Jesok pedig egy híres televíziós műsorvezető. Az igazán szemfülesek felismerik a két sakkozó figurát, akikben Seungrit és Daesungot , az egyik legismertebb fiúbanda, a BIGBANG tagjait tisztelhetjük.



 Aki veszi a fáradtságot, és megnézi, hogy miről énekel az az ember, aki kimondhatatlan nyelven beszél, egy játszótér mellett napozik, és bárhol, legyen az egy vidámpark, egy motorcsónak, vagy akár egy lovarda, képes előadni a "lovaglótáncot" az semmi kapcsolatot nem fog látni az M/V és a szöveg között. A lustácskák kedvéért elárulom, hogy PSY arról énekel, hogy mennyire szeretne egy olyan barátnőt találni, aki tökéletesen passzol hozzá, és szépen meg van nevelve, ergo tudja mikor kell jól viselkedni, és mikor kell tombolni, valamint folyamatosan hangoztatja, hogy ő mennyire kangnami. Valami nem stimmel, igaz? Merthát az egész egy nagy szarkazmus. A K-POP-ra egyáltalán nem jellemző ez a stílus, hiszen tele van tökéletes testű, szépen éneklő, tökéletesen táncoló, szuper jóképű fiúkkal és gyönyörű lányokkal, ezzel szemben itt van nekünk ez a kissé pocakos, nem éppen jóképű férfi, aki a nem éppen tökéletes táncával hódít meg minket. De amit igazán mondani akar, az az hogy az emberek mennyire sekélyesek, és teljesen kifigurázza Kangnamot és végül is a koreai sztárvilágot is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése