2013. július 21., vasárnap

FF = FanFiction!

Annyeo!/Hello!

Ti, kis K-fanok biztosan álmodoztatok már arról, hogy mennyire remek lenne ténylegesen a kis sztárocskákkal lenni, összejönni, elképzelni, mennyire jó lenne hozzátok, mennyire szeretne titeket. Nos, nem ti vagytok az egyetlenek! 

Haa~! De jó is lenne! >.<
Amit mondani akarok az az, hogy léteznek fanfiction-ök! A Fan Fiction olyan kitalált (fiction), a világ minden pontjáról származó fanok által  írt sztori, amik minden élethelyzetben elképzeli a kedvenc sztárokat, és őket teszik meg főhősüknek, hogy aztán mindenki elolvashassa, és nyomon követhesse irományaikat. Hogyan? Megosztják! Hol? A válasz az, hogy erre külön oldalakat hoztak létre, ahová akár ti is bejelentkezhettek, és megírhatjátok a saját történeteteket. 

Tehát, így nagyjából összefoglalva ennyi lenne az, amit most a lehető legpontosabban a szátokba fogok rágni! :" D

#59 "Nem szeretsz olvasni, de fanfiction-függő vagy."

Kezdem a legeslegkedvencebb oldalammal, az Asianfanfics.com-mal! Ez volt e legeslegelső olyen oldal, amit találtam, azt is tök véletlenül. A sztori úgy hangzik, hogy akkoriban éppen nagy Teen Top-os korszakomat éltem, és rábukkantam egy zöld oldalra, ahol volt egy kis sztori. Elolvasván rettentően imádtam az ötletet, hogy Chunji oppa jön, dúdolgat magának, mikor megtalál "engem" a padom sírdogálva, és a világ legédesebb módján megvigasztal! Ez az, ahol minden elkezdődött. Manapság képes vagyok napokat eltölteni a gép előtt olvasva, mert találok valami irtó jó sztorit, amit nem lehet abbahagyni, és ráadásul rengeteg fejezete van!

Szóval Hölgyeim és Uraim hadd mutassam be az ASIANFANFICS.COM-OT!


Na, srácok, akkor most elmagyarázom, hogy hogyan működik!

Szerintem nagyon fontos az, hogy nem kell regisztrálni, és belépni, hogyha olvasni szeretnétek. Egyszerűen a kereső mezőbe beírjátok, hogy mondjuk "Taemin fluff", és megkeresi nektek az összes aranyos Taemin oppa-s sztorit, amit megírtak! Hogy honnan tudja?? Látjátok ott oldalt, azt a nagy kört "Popular Tags" néven?? Igen? Aztán látjátok, hogy az egyik sztori alatt bekarikáztam Donghae oppa nevét? Ezek a tag-ek mutatják, hogy miről szól a sztori nagy vonalakban. Tehát mindig ezt nézzétek, ha a keresés után a kismilliárd történet között keresgéltek. Még valami! "Start writing", megvan?  E az, ahol elkezdhettek írni, egy egyszerű regisztráció után, ahol semmi olyat sem kérdeznek meg, amit ne akarnátok elmondani.



Ez itt, a világ egyik legviccesebb ff-je, amit valaha olvastam! Speciel az EXO-ról szól, ők mind egy irodán belül dolgoznak, és hát ezt el kell olvasni, mert elmondani nem lehet mennyire kolosszális! De amiért megkerestem: bekarikáztam a "tags" sort, ami minden ff-nek van. Fölötte a legutóbbi feltöltés dátumát láthatjátok, mert igen.. azok az "írók", akik ezeket írják nem egyszerre töltik fel az összes fejezetet, hanem van mikor heteket, vagy akár hónapokat váratnak minket, akik alig tudunk várni, hogy végre tudjuk mi történik legközelebb. A fejezetek oldalt vannak, és amit már elolvastatok, az halványabb színű, és néha láttok mellettük nagy piros "M" betűket. Ez azt jelenti, hogy van rajta egy zár, mert vagy túl szexuális, vagy maga a sztori nem olyan, amit minden kor osztály elolvashat, vagy káromkodás van benne. Ilyenkor fel kell oldani az "I'm 18 or older" gombot, mielőtt elkezdenétek olvasni, ami egy sima kattintás, még akkor is, ha nem vagytok bejelentkezve.

Kicsit lejjebb görgetve láthatjátok a karakter-listát, a leírást, és az előszót.

Nos, azt hiszem már csak egyetlen dolog van hátra. Mi az a "fluff", vagy "angst", vagy az a rengeteg rövid szó, amit nem értünk a "tags"-sorban??? Itt egy lista!

"fluff" - ennivaló, "lovey-dovey", amikor valami annyira aranyos, és kedves, hogy már fáj,
"angst" - a szó eredeti értelmében "szorongás".. igen ebből rengeteg van, és az ilyen sztorik nem a kedves fajtából valóak, 
"comedy" - amikor besírsz a nevetéstől,
"horror" és "thriller" - igen, még ilyeneket is képesek kitalálni, és már olvastam zombisat, és komolyan féltettem az oppa-imat,
"baby" vagy "child" - ez az új mániám, amikor a bandatagokat 1-5 éves gyerekekre kicsinyítik le, és szuuuper édes, vagy pedig általában valakinek gyereke lesz,
"you" vagy "OC" - ez az, amikor te vagy a főszereplő, a kedvenc sztároddal az oldaladon, akivel szerelmesek lesztek,
"oneshot" - egy fejezetes történet, amikkel gyakran megesik, hogy a folytatásukért könyörögnek az olvasók
"drama" - nem kell megijedni, ezek inkább a K-drámákra hasonlítanak,
"yaoi" - aki ismeri az animéket és mangákat, azoknak nem ismeretlen a fiú-fiú kapcsolat, amik a K-POP-ban bromance-ként jelennek meg,
"smut" - ez a 18-as karika azért, mert khm. . . . .enyhééén szexuális. (Ilyenkor él az "I'm 18 old older" gomb.)

Persze, ezt az oldalt nem csak írogatásra használják, ugyanis vannak olyan photoshop-mesterek, akik kérésre elkészítik az ff posztereket, amik rögtön annak elején lesznek, (úgy mint fönt), de szerintem ez egy teljesen másik dolog. 

Nos, srácok, amit tudtam leírtam. Ha valakinek nem világos valami írhattok, és kérdezhettek!! :))


Búcsúzóul: a kedvenc ff-em, ami után egy napon keresztül sírtam.
Anterograde Tomorrow





Annyeo!/Hello!


I'm sure that You, K-fans have dream about how great it would be to be together with your celebrities for real, become a couple, image how gentle he/she would be to you, how much they would love you. Well, you aren't the only one!
Haa~! That would be so cool! >.<

What I'm trying to say is that fanfictions do exist! These are imaginary storys, created by international fans. They have your favourite stars as their main character, and then the authors post them for everyone to read them! Where? There are curret sites created by the reason to have their writers! You can be one of them easily, if you register and write your own ff!

So, roughly, this is what I'm going to share the secrets about! :" D


I'm oing to start with my favourite site: Asianfanfics.com! This was the first page I found, accidentally. The story sound like this: Those time I was a huge Teen Top-addicted, and I got to know a green page, and there  was a little story. After reading it, I loved the idea of Chunji oppa came, and hummed for himself, than found me crying on a bench, and make me calm down the cutest way! This is where everything started! Nowadays, I can spend days only by reading, because I find a great ff, and I just can't stop reading it, and at the top of everything It's pretty long!

So, Ladies and Gentleman, let me introduce ASIANFANFICS.COM to you!


Nah, guys, I'm going to tell you how it works!

The first most important thing is that you don't have to log in, if you want to read. Just type, for example "Teamin fluff", and it's going to show you all the cute Taemin oppa filled story. Where does it know? Do you see that big red circle on the right side of the picture a little bit above, with the name of "Popular Tags"? You do? And than do you see that I circeled Donghae oppa's name? These tags (oh, come on, I know that you know what it means) shows you what the story is about. So I would like you to check it out after a search, when you find chilliard options. One more thing: "Start wrtiting" ( . . . ) is where you can start your own story after a quick registration.



This is, the funniest ff I have ever read! It's about EXO, and all the members are working in one office, and OH God you have to read it, 'cuz it's colossal! Oh, I searched for it, cause: I've circled the "tags line", what every fic has. Above it is the date of the last update . . . I have to mention here, that our authors upload these fics in peaces, chapters, and sometime they make us wait days, or weeks, or moths for a new updo, and IT IS NOT FUNNY! The chapters are on the left. After reading a chappie, it's title bacome grey, and at times you can see big red "M" leters near. It means that the chappie contains erotic sceens or swearing, or the story is not something for every age to read. These times you have to unlock them, by clicking once, even when you are not logd in.

Scrolling down you will find the Character list, the Description, and some Foreword.

I think there is only one thing left: What is "fluff" or "angst" and all those short words in the "tags" line? Here is  a list!
"fluff" - "lovey-dovey", when something is so cute it hurts,
"angst" - there is a lot of them, and these storys aren't the kind ones
"comedy" - when you laugh so hard so you start crying,
"horror" és "thriller" -  yes, they are able to imagine these to, I have read ones with zombies, and got all scared over my oppas,
"baby" vagy "child" -  my new mania, when the member become 1-5 years old kids, and soooo lovely, or when somebody has a baby,
"you" vagy "OC" - when you are the main character, with your precious idol by your side, you fall in love and . . . ,
"oneshot" - storys with only one chappie, (there are also twoshot),
"drama" - you don't have to be scared, these are like those K-dramas we love so much,
"yaoi" - the ones who know anime and manga are familiar with this word, it's guy x guy, what K-POP calls bromance

"smut" - the ones with the 18 circles cause . . . they are a biiiiiiitt to sexual (and you have to unlock them),

 Of course, this site isn't only used for writing, but also, there are Photoshop masters making the posters to the fanfictions, (just like above).

Well guys, I've already shared everything with you I know about ff. If you have any question, e-mail me!! :))


As a goodbye, please take my all time favourite fic, I cried for the rest on the day after reading it.
Anterograde Tomorrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése