2013. július 15., hétfő

Boldog Pepero napot mindenkinek!

Happy Pepero Day Everyone!





Minden év november 11-én Pepero nap van. Miért pont november 11? Mert ez 11.11-e és így írva a négy 1-es négy peperora hasonlít. Egy olyan nap, amikor édességgel köszönöd meg szeretteidnek azt, hogy szeretnek. Kicsit hasonlít a Valentin naphoz, de van egy aprócska különbség: a Valentin napi csokikat csak a szerelmünknek szokás adni, ám a peperot bárkinek adhatod, akit egy kicsikét is szeretsz.


A busani diáklányok ötlete volt, egymásnak adtak ilyen édességet, mondván " Nőj olyan magasra, és lény olyan karcsú, mint a pepero!" Attól függetlenül, hogy édesség, nem hizlal, tehát még fogyókúra mellett is lehet enni. Így hát érthető, mért hódította meg egész Koreát.


Legelterjedtebb ízei a csokoládé, az epres (amely a Teen Top Chunji-ának kedvence), az Akt, (amely annyit jelent, hogy nem kívül, hanem belül van a csokoládé), a sajtos, a "Woman in white" és a "Man in black".


A Lotte cég a főterjesztő, (néhányan talán hallottatok már a Lotte World-ről, amely egy vidámpark). Saját bevallása szerint a csokik 55%-át november 11-e környékén adják el.




Természetesen a sztárok is imádják, és gyakran pózolnak vele. A fangirl-ök legnagyobb örömére pedig létezik egy játék, amit ezzel játszanak. A játék lényege, hogy egy ember az egyik végét, a másik pedig a másik végét kapja be, és egyszerre kell megenniük úgy, hogy ne törjön el. Ilyenkor természetesen mindkét résztvevő elkezd nevetni, és még azelőtt eltörik a pálca, mielőtt összeérnének. A Variety showk-ban megjelenő hírességeket pedig gyakran hozzák kellemetlen helyzetbe ezzel az eszközzel.

SHINee Jonghyun és Key:


MBLAQ SeungHo és Thunder:


U-KISS Kevin és Kiseop:


SNSD (Girl's Generation) Yuri

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése