2013. július 15., hétfő

Hello újra.. utoljára!

Nem, nem örökre, csak ebben az évben utoljára. Tudjátok, kicsit keserédes hangulatom van... Az év utolsó bejegyzése, az év utolsó reggelei és éjszakái... DE újév előtt még hátra van nekünk egy hatalmas buli.

Hallottatok már a Dramatic Blue-ról?? Netalán tán a Dazzling Red-ről? Nem csoda ha nem, hiszen csak a  2012-es Gayo Daejun (fesztivál) kedvéért álltak össze.



Úgy bizony! Ha nem tudtátok volna, akkor elmondom, hogy 2012. december 29-én az SBS ismét, ahogy minden év végén, megrendezi a Gayo Daejun-t. Az adott év slágereit felvonultató nagyszínpad az év egyik legnagyobb eseményének számít, tekintve, hogy a fellelhető összes koreai énekes/együttes, aki csak egyetlen dalt is kiadott az adott lezárandó év közben, az mind-mind fellép. Gyakorlatilag egy nagy koncertnek tekinthető, amelyet műsorvezetők vezérelnek, és persze az SBS nevű TV csatorna, aki szervezi az egészet, élőben közvetít. Ahelyett, hogy itt beszélek, inkább megmutatom nektek kedvenc Gayo-s videómat, speciel ez egy 2009-es.... tudom: "Mikor volt az már??", de én, (még így 3 év után is, ha jól számolom) is hallgatom, és táncolok velük.


A téma akkoriban az volt, hogy a fiúk a lányok dalait adták elő, és ugyan ez fordítva, így oltári vicces azt látni, ahogy a srácok illegetik magukat....



Na, de visszatérve a jelenbe, mint mindig, a fesztiválnak idén is van témája: The Color of K-POP, az-az A K-POP Színe. Így már érthető a négy, miden féle lányokból/fiúkból össze eszkábált, különböző színű csapat is: a Dramatic Blue (Drámai Kék), 


a Mystic White (Misztikus Fehér), 


a Dazzling Red (Kápráztató Piros) 


és a Dynamic Black (Dinamikus Fekete) létrejötte is. 


Az igazság az, hogy közöttük nagy háború van mindegyikük a rajongók kegyeiért versenyzik. Az elmúlt hetekben egyenként kiadták dalaikat, természetesen a bevételekért, de nyugi! A pénzetek jó helyre kerül, hiszen amit így összegyűjtöttek, azt jótékony célra adományozzák el. A csapatok a koncerten is fellépnek majd, amelyet természetesen az SBS TV közvetít majd élő, egyenes adásban, ezernyi más előadóval karöltve.

Ha már műsorvezetők, had említsem meg az egyik pletykát: Park Sung Min, aki a vezető felelős az ünnepély megszervezésében bevallotta, hogy már megvannak a kiszemelt műsorvezetők is, akik a legkülönfélébb okokkal jöttek szóba: "IU-t stabil műsorvezetői készségeit még az Inkigay-n bemutatta, Bae Suzy rengeteg variety show-ban szerepelt már. Jung Kyeo Woon-t pedig azért választottuk, hogy új szint vigyen a műsorba."




Egyéb pletykák szerint a 2NE1 CL-je és a énekes Sung Si Kyung is egy különös csapatot fognak alkotni a nagy koncerten. Azért mondom, hogy különös, mert most őszintén: Mikor láttatok egy balladaénekest összeállni, egy, amúgy is jellegzetesen egyedi és kirívó stílussal megáldott rapperlánnyal? Igen, ott a pont!



Szóval még mielőtt mindegyikőtök belemerülne a újévi kívánságokba és elmennétek bulizni valahová, szenteljetek egy kis figyelmet Koreának, ebben az évben utoljára, és bulizzatok még egyszer a tovatűnő év slágereire kedvenc K- sztáraitokkal. Én pedig  
MINDENKINEK NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!           HAEPI NYU IEO! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése