2013. július 15., hétfő

"Nillili Mambo!"

Kezeket fel: Ki szereti a kalózokat? 


 Személy szerint én nagyon imádom őket. Ha egy normális ember meghallja a szót "kalóz", nyilván egy rabló-tolvaj banda jut eszébe, egy hajó, rengeteg víz, meg persze egy- két ágyú és faláb, illetve ez a figura:


 Ha viszont egy K-POP fannak mondod, hogy "kalóz" neki is beugranak az említett dolgok, és persze Sparrow is, de lesz valami, amit te biztos nem fogsz tudni értelmezni: mondjuk egy szó, talán Zico, vagy egy dallamos mondat: "Nillili lalala nillili ya nillili mambo!" Mindennek egy oka van. Egy nemrég napvilágra hozott album, 7 teaser (videóelőzetes), és a videó.
Block B - Nillili Mambo:


 Kinek hogy tetszett a Block B legújabb száma? Mikor először hallottam, valahogy így éreztem magam:

"Az egész agyam betelt ezzel: MI A POKOL?!"

Nem, nem azért mert rossz a zene, vagy mert nem tetszik a klip, hanem mert... Úristen ez nagyon jó volt! Ennek a bandának sikerült összehoznia a két legkedvencebb témámat: kalózok és zene. Sőt, nem is 2, hanem 3, mert: kalózok, zene és Korea.
De mi is pontosan ez a Block B, és honnan szedtem őket?
Akkor elmagyarázom. A Block B egy 7 tagú koreai hiphop-rokkie fiúcsapat, aki a Loen Entertaintment felügyelete alatt egyengeti az útját már 2011. áprilisa óta. A név jelentése BlockBuster az-az "kasszasiker". Korábban is ismertem már őket, bár nem tartoztam az igazi BBC-k közé, az-az a BB fanok közé. Igaz, nagyon sokáig tartozott kedvenceim közé a "NanrinA" és a "Freeze", melyek debütáló albumaikon jelentek meg, a "Do you wanna B?"-n, ami meghozta számukra az áttörést, valamint a "Welcome to the Block"- n.
Most pedig itt vannak, első nagylemezükkel, ami a BlockBuster nevet viseli, és 12 különböző hiphop- stílusú felvételt tartalmaz. Hadd mutassam be nektek a kis kalózkákat, hiszen az egész klip azokra a zűrzavaros életmódot folytató rossz fiúkra épül. Hiszen ki ne szeretné manapság a a tengeri patkányokat, főleg mióta megismertük a különös állatfajt, a karibi patkányokat?


Mert hát, igen, kalózok lennének. Jó, nem a Karib- tengerről jöttek, sokkal inkább a Singapur körüli tájékról, és nem, nem a Fekete Gyöngyön hajóznak, de attól még lehet valaki kalóz, nem igaz? A videóban találunk is szép számmal kalózos részeket, például a hajó,


U-Kwon, aki szépen felsül a pisztollyal,


melyik kalóz ne szeretné a csinos hölgyeket,


ott van nekünk Kyung és a csirkéje, (bár még nem láttam kalózt csirkét kergetni),


a koszos singapuri környék és persze a videót indító raszta hajú srác, aki annyira menő, hogy még csak arra sem képes, hogy levegye a kendőt a saját fejéről.


 A dalszöveg újra azon a kiejthetetlen nyelven szólít meg, amit megint nem tudsz értelmezni, ha pedig netalán-tán megkedvelnéd a dalt, és megpróbálkoznál énekelni legfeljebb valami hatalmas halandzsát nyomnál le. Épp ezért nem is érted, hogy miről beszélhetnek. De azért elgondolkoznál rajta? Vajon miről énekelhet 7 őrült, akik 2 öltönyös fazon elől rohangálnak valami aktatáskának kinéző barna dobozzal? A válasz egyszerű: engedd el magad, lazíts, félre minden ranggal és úri eszmével, mert életed legnagyobb bulija vár rád, ha velük tartasz, szóval "horgonyt fel" és mélyedj bele a zenéjükbe. Gondoltad volna?

"Maradj nyugott és NILLILI MAMBO!"

Lássuk csak egyesével:

Woo Jiho a.k.a Zico

Leader (vezető), bár ő a második legfiatalabb a csapatban. Fő rapper, de énekelni és gitározni is tud. Hobbijai közé tartozik az olvasás és vásárlás, de szeret freestyle rappelni és dalszövegeket is ír. Hatalmas Hello Kitty rajongó,(a telefonja hátlapján egy nagy macska matrica van:), bár egy nemrég adott interjúban azt mondta, hogy "Már szakítottam vele."

"If I have one thing, I have pride in, It's Block B."
"Ha van valami, amire büszke vagyok, az a Block B."


Lee MinHyuk a.k.a B-Bomb

Eddig nem igazán hallhattuk a hangját, inkább táncolni láthattuk, ám most mindenkit meglepett azzal, hogy kieresztette a hangját. A öregebbek közé tartozik a bandában, szereti kivágdosni a divatlapok neki tetsző ruhadarabjait, ért a zongorákhoz, a táncban pedig a hiphop és popping kategóriákban a legjobb.










Kim Yookwon a.k.a U-Kwon

A macska. Legalábbis a rajongók szemében, mert amikor mosolyog... nos... olyan, mint egy kiscica. Állandó verseny van közte és Jaehyo között, a "Ki néz ki jobban és ki a banda arca?" című dologban. A címet eredetileg nem ő birtokolta, de egyre többen szavazzák neki ezt a rangot. Énekes/rapper, a banda mosolya, és még diplomája is van. Hobbija a filmnézés, olvasás, és Zico-hoz hasonlóan gitározni is tud.







 Ahn Jaehyo

 Az imént említett verseny második résztvevője. Nos, én rátok bízom, hogy ki néz ki jobban, döntsétek el ti, de azért nekem is megvan ám kedvencem. Énekes pozíciót tölt be és szeret sportolni, különösen a kosárlabdát és a baseball-t kedveli.










Park Kyung

 Zico legjobb barátja, hiszen már nagyon kicsi koruk óta ismerik egymást. A hosszú barátság kapcsán alakult ki a rajongók által kitalált ZiKyung, igen, ő és Zico, mint egy pár. Mindenkit biztosítok, hogy ez nem igaz... ugye? Fő táncos és rapper, hobbijai közé tartozik az online vásárlás és a dalszövegírás.








Pyo Jihoon a.k.a P.O

A Maknae,(legkisebb), mindössze 19 éves, tehát épphogy csak betöltötte a felnőtt kort a koreai törvények szerint. Énekel, rappel, és színészkedni is tud és szeret is. Sokakat emlékeztet a BIGBANG T.O.P-jára mély hangja és magassága miatt.











Lee Taeil

Teail a legidősebb, valamint a fő énekes. A videóban kicsi, de fontos önálló szerepet kapott, hiszen mi értelme van megszerezni egy olyan kincses ládát, amit nem tudnak kinyitni? 






 Íme. A mi kis kalózkáink. Remélem tetszettek nektek. Tényleg. Én naaagyon szeretem! Látnotok kéne, mikor jövök hazafele, fülemben az agybadugós fülhallgatóval, és úgy lejtek végig az utcán, mintha én lennék itt mindennek és mindenkinek a kapitánya.


 De ennyit rólam.


1 megjegyzés:

  1. Nyuhiiiiii! ez nagyon jó! És Kwonie oppa tényleg olyan mint egy kiscica *o* <3

    VálaszTörlés